Нови вински витешки ред

децембар 6, 2015 објављено у рубрици Догађања

У организацији „Удружења виноградара и воћара Шајка“ из Титела, у Конгресној дворани хотела Тиса у Тителу се 28. 11. 2015. године одржала манифестација под називом Ноћ младог вина, ракије и ликера.
У оквиру манифестације, одржана је церемонија проглашења нових винских витезова.

vitezovi-adonis

Присутни су били представници винских витешких редова:

АРЕНА ЗАБАТКИЕНСИС из Суботице,

ЕВРОПСКИ ВИНСКИ ВИТЕШКИ РЕД СВ. ГЕОРГИЈЕ из Новог Сада,

СВ. СИМЕОН из Власотинца и

СИНГИДУНУМ из Београда

који су у свечаној поворци кроз Тител, од Етно куће Богојевић, уз краће задржавање на Парадном тргу, дошли на манифестацију.

У ред витезова вина уведено је пет нових винских витезова господин Маринко Парун, господин Горан Станојковић, господин Владе Богојевић, господин Радоје Јерков и господин Ђорђе Шер. Сви нови вински витезови, прошли су стаж Гласника. Полагали су витешки испит пред Великим мајстором винског витешког реда АРЕНА ЗАБАТКИЕНСИС господин Драгутином Миљковићем, који их је, након успешно положеног испита и полагања свечане заклетве, произвео у Винске витезове, конзуле Винског витешког реда АРЕНА ЗАБАТКЕИНСИС.

Након краће паузе, нови вински витезови су обукли свечане одоре и обавестили присутне да су одржали састанак Парламента, одредили Сенат, усвојили друга потребна документа и одлучили да ће Велики Мајстор реда бити Вински витез, господин Маринко Парун. За Канцелара реда изабран је Вински витез, господин Горан Станојковић.

Нови Ред зове се

ВИНСКИ ВИТЕШКИ РЕД ШАЈКАШКЕ ОБЛАСТИ „ДИОНИС“ ТИТЕЛ

За сада делује унутар Удружења виноградара и воћара Шајка, на територији Шајкашке области.