Ноћ младог вина ракије и ликера Тител 2017

децембар 4, 2017 објављено у рубрици Вести

По пети пут за редом, у Тителу, је у петак, 24. новембра 2017. године организована манифестација под називом „Ноћ младог вина, ракије и ликера“.
Манифестацију је организовало Удружење виноградара и воћара „Шајка“ у сарадњи са Винским витешким редом „Дионис“ из Титела.
Манифестација се одржала у Конгресној дворани хотела „Тиса“, а отворио ју је председник општине Тител, господин Драган Божић. Поред осталих, манифестацији је присуствовало преко 20 винских витезова из целе Србије, и то Арене Забаткиенсис из Суботице, Вински ред поморавске области Стева Писар 1805, Вински ред Телећке висоравни – Агиос Димитриос из Бајше, Банатски вински ред „Теодор“ Вршац, Вински витешки ред „Симеон“ Власотинце, Вински витешки ред „Змај огњени Вук“ из Сурчина, Винско племство Србије из Новог Сада и Вински витешки ред „Дионис“ из Титела.
Учествовало је преко 20 излагача, како са подручја Шајкашке области, тако и из других делова Србије у којима се производе добра вина, од Суботице до Власотинца.
Дегустирана су заиста лепа и квалитетна млада вина, као и изванредне воћне ракије и ликери.
У склопу ове манифестације одржано је и Председништво винских и винских витешких редова Србије, на коме је једногласно усвојен предлог да се у овај савез прими Вински витешки ред „Дионис“ из Титела.
Током манифестације, на свечани начин извршен је пријем у Вински витешки ред „Дионис“, два винска гласника, као кандидати за нове винске витезове.
Након манифестације одржано је винско витешко вече које је потрајало до дубоко у ноћ уз наравно, добра вина и песму.