Novi vinski viteški red

decembar 6, 2015 objavljeno u rubrici Događanja

U organizaciji „Udruženja vinogradara i voćara Šajka“ iz Titela, u Kongresnoj dvorani hotela Tisa u Titelu se 28. 11. 2015. godine održala manifestacija pod nazivom Noć mladog vina, rakije i likera.
U okviru manifestacije, održana je ceremonija proglašenja novih vinskih vitezova.

vitezovi-adonis

Prisutni su bili predstavnici vinskih viteških redova:

ARENA ZABATKIENSIS iz Subotice,

EVROPSKI VINSKI VITEŠKI RED SV. GEORGIJE iz Novog Sada,

SV. SIMEON iz Vlasotinca i

SINGIDUNUM iz Beograda

koji su u svečanoj povorci kroz Titel, od Etno kuće Bogojević, uz kraće zadržavanje na Paradnom trgu, došli na manifestaciju.

U red vitezova vina uvedeno je pet novih vinskih vitezova gospodin Marinko Parun, gospodin Goran Stanojković, gospodin Vlade Bogojević, gospodin Radoje Jerkov i gospodin Đorđe Šer. Svi novi vinski vitezovi, prošli su staž Glasnika. Polagali su viteški ispit pred Velikim majstorom vinskog viteškog reda ARENA ZABATKIENSIS gospodin Dragutinom Miljkovićem, koji ih je, nakon uspešno položenog ispita i polaganja svečane zakletve, proizveo u Vinske vitezove, konzule Vinskog viteškog reda ARENA ZABATKEINSIS.

Nakon kraće pauze, novi vinski vitezovi su obukli svečane odore i obavestili prisutne da su održali sastanak Parlamenta, odredili Senat, usvojili druga potrebna dokumenta i odlučili da će Veliki Majstor reda biti Vinski vitez, gospodin Marinko Parun. Za Kancelara reda izabran je Vinski vitez, gospodin Goran Stanojković.

Novi Red zove se

VINSKI VITEŠKI RED ŠAJKAŠKE OBLASTI „DIONIS“ TITEL

Za sada deluje unutar Udruženja vinogradara i voćara Šajka, na teritoriji Šajkaške oblasti.